Happy Nut Day! Het is Nationale Nootmuskaat Dag!!
Zelf voeg ik nootmuskaat, samen met kerrie, toe aan sommige rundvleesgerechten om eens een keer een andere smaak te krijgen).
en op internet lees ik dat het goed is:
- voor/tegen vliegen in de kamer in de zomer (wat oliedruppels in ultrasonische diffuser),
- een supercombi is met Sinaasappel- en Kruidnagelolie in de herfst (ook in diffuser)
- voor artritis, ontstekingen en bijnieren.
Nootmuskaat essentiële olie is met stoom gedistilleerd uit de vruchten en zaden van de Myristica geur plant die oorspronkelijk uit Indonesië komt. Het heeft een warme, kruidige aroma, overeenkomstig gemalen nootmuskaat en vele voordelen voor het lichaam. Het gaat goed samen met andere essentiële oliën zoals Kaneelschors (Cinnamon Bark), Sinaasappel (Orange), Kruidnagel (Clove), Lavendel (Lavender) en Gember (Ginger). Vervang gemalen nootmuskaat met Nootmuskaat Olie in recepten met de volgende richtlijnen:
- Begin met minder dan je denkt dan nodig is. Nootmuskaat Olie heeft een meer sterke smaak dan de gemalen nootmuskaat. Begin met kleine hoeveelheden en voeg langzamerhand meer toe tot de juiste smaak bereikt is.
- Met een tandenstoker kun je de olie vanuit het flesje toevoegen aan de andere ingrediënten.
- Nootmuskaat is zowel in hartige als zoete gerechten te gebruiken. Probeer het eens in pasta’s, soepen, milkshakes en gebakken lekkernijen.