Aloha Friday Otterlo

Aloha Friday - Otterlo

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Aloha Friday in Otterlo!

Vrijdag 27 mei 2016 is het Aloha Friday in Otterlo!

Dan kun je een massage boeken en betalen op basis van donatie of 50 procent van de normale tarieven betalen!

De opbrengst gaat naar de Stichting Share Aloha, die rechtstreeks projecten in Hawaï helpt.

Een unieke gelegenheid om kennis te maken, met lomilomi, het weekend goed te starten en tegelijkertijd een goed doel te steunen!

Neem nu contact op en Boek een sessie voordat er geen plek meer is!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Beurs Apeldoorn 4 juni 2016

Beurs Apeldoorn 4 juni 2016

Zaterdag, 4 juni 2016, is de Beurs Het Kan Wel in het Stadhuis van Apeldoorn.

Verschillende initiatieven worden gepresenteerd en veel inspiratie is op te doen: zowel bij de verschillende stands als ook bij de workshops. Daarnaast maak je kans op een prijs in de beursloterij!

Vanuit 361° wordt in de beursloterij een VIP Meditatiesessie aangebZomerMeditatiesoden.

Bij een bezoek aan de stand van 361° (stand nr. 35), maak je kans op een extra prijs:

  • een massage van 1 uur,
  • een online-meditatie-training
  • of een persoonlijke-online-meditatie-sessie (VIP Meditatiesessie).

Bij deelname aan de loterij van 361° ontvang je een zomermeditatie (mp3).

Wil je kennis maken met de meditaties van 361° ? Doe dan mee aan de workshop “Leef je Droom” (14.00 uur, workshopruimte 2).

Klik hier voor de beurskrant.

Je bent van harte welkom van 13.30 – 17.00!

Artikel Wellnessspots

Praktijkruimte

Artikel WelnessSpots

Ik werd verrast toen Ank Herstel vroeg of ze, naast de sessie die ze had geboekt, een artikel hierover mocht schrijven. Dit is het resultaat: 

Als redacteur voor diverse online wellness magazines maak ik regelmatig reportages over het gevarieerde aanbod aan wellness mogelijkheden en massages. Zo onderging ik, naast de ‘gewone’ massages al eens een kristalmassage, chakramassage, werd ik in Kuala Lumpur door een blinde masseur behandeld en onderging ik diverse keren een “Hot Stone massage“.

De spirituele vloedgolf die lomi lomi heet

Een massagevorm die ik nog niet eerder had ervaren en waar ik erg nieuwsgierig naar was, is de Hawaiiaanse massage lomi lomi. Op de website www.malamalomi.com, school en praktijk voor Hawaiiaanse Massage te Amsterdam, las ik dat de lomi lomi massage (HawaiianTemple Bodywork) een massagevorm vol compassie, warmte en gratie is. De massage wordt uitgevoerd met warme olie waarbij de masseur lange en ritmische strijkingen over het hele lichaam maakt.

Net als veel andere massagesoorten wordt het lymfesysteem geactiveerd, de bloedsomloop gestimuleerd en de spieren zodanig behandeld dat stress en overbelasting kunnen worden losgelaten. Maar een lomi lomi behandeling biedt méér; een lomisessie is een helingsritueel dat voor de cliënt op maat wordt gemaakt.

Mijn ervaring met de lomi lomimassagePraktijkruimte

Voor een twee uur durende lomi lomimassage klop ik op de deur van, een Hans en Grietje-achtig huisje, dat het woonadres is van Agnes Bolte, in Otterlo. Sinds vier jaar runt Agnes hier haar eigen praktijk. Zo’n tien jaar geleden wilde Agnes iets anders met haar handen doen dan het beeldhouwen en schilderen waar ze zich daarvoor mee bezighield. Ze volgde diverse massagecursussen en via een nieuwsbrief die ze ontving werd haar interesse in Hawaiiaanse massages, ook wel ‘lomi’ genoemd, gewekt.

De studiereis die in één van de nieuwsbrieven werd aangeboden kwam voor haar precies op het juiste moment. ‘’Ik voelde van binnen dat ik daar bij moest zijn’’, zegt ze. Het grootste gedeelte van de drie weken durende reis besteedde Agnes aan het kennismaken met de Hawaiaanse cultuur. “Het is de bedoeling dat je als lomimasseur ook het gedachtegoed en de cultuur van Hawaï uitdraagt” vervolgt Agnes haar verhaal. Zo heeft Agnes onder meer de Hula gedaan, met een kano op zee gevaren en geholpen bij de traditionele manier van vis vangen. De verbinding met- en respect voor de natuur is erg belangrijk voor Hawaiianen. “Voor mij komt met lomi alles samen wat voor mij belangrijk is’’, vervolgt ze. Uiteindelijk volgde Agnes de tweejarige opleiding tot lomimasseur.

 

Als we ons in de behandelruimte met een kopje thee hebben geïnstalleerde merk ik meteen het verschil met een gewone massagebehandeling. ‘’Hoe gaat het met je?’’ vraagt Agnes. Het is voor mij de eerste keer dat een masseur mij deze vraag stelt. Het prettige gesprek dat er op volgt blijkt onderdeel van de behandeling te zijn. Agnes vraagt me of ik een intentie uit wil spreken die ze tijdens het massage ritueel wil integreren. Ik vertel haar dat ik van plan ben om wat gezonder te gaan leven. Tijdens het gesprek komt de onderliggende intentie “ik heb innerlijke rust nodig” naar voren. Tijdens de massage moet ik mijn naam hardop uitspreken, samen met de intentie die ik wil manifesteren.

Het valt me op Agnes de voorbereidingen voor de uiteindelijke massage op bijzonder discrete en respectvolle wijze uitvoert. Ik moet me uitkleden en op mijn buik op de massagetafel plaatsnemen met het laken over me heen. Agnes wacht op de gang tot ik daar mee klaar ben. Ze begint de sessie met gezang boven me en vraagt me mijn intentie uit te spreken. Dan gaat de muziek aan. De aangename klanken van Hawaiiaanse zangers en zangeressen vullen de ruimte.
Ik had al gelezen dat de massage strijkingen lang en vloeiend zijn, maar als ik het zelf ervaar verbaas ik me over de lange slagen die zij uitvoert. Van boven naar beneden en weer terug. De massageolie is heerlijk warm en het gezang op de achtergrond neemt me mee naar het strand van Maui, waar ik in het warme zand lig. Ik voel daadwerkelijk de golven aankomen vanaf mijn voeten om in mijn hals een beetje te borrelen voordat de golf zich weer terugtrekt. Terwijl ik op mijn buik lig, worden gedeelten van mijn voorkant gemasseerd en het gevoel van een hand op mijn rug en een hand op mijn buik, kan ik alleen maar beschrijven als liefdevol en koesterend. Zou dat de Aloha-spirit zijn die ik ervaar? Het lijkt wel een spirituele ervaring.

Er lijkt geen einde te komen aan de massage en telkens als ik haar naar de fles olie hoor lopen, ben ik eventjes blij dat het nog niet is afgelopen. Aan het eind, als de massagetafel helemaal glibberig van de olie is krijg ik weer een laken over me heen. Agnes dekt me helemaal af met het laken en trekt dat in een bepaalde beweging van me af waardoor het lijkt alsof ik de warme wind ervaar, een wonderbaarlijke ervaring. Ik mag nog even blijven liggen terwijl ze een glas water haalt. “Als je zover bent dan mag je je aankleden, ik wacht op de gang tot je de deur open doet’’ zegt ze. Een beetje dizzy stap ik naar buiten en bedenk me dat ik na deze heftige ervaring goed op moet letten in het verkeer. Mijn eerste lomi lomi ervaring zal zeker niet de laatste zijn.

 

Meer informatie over Iomi Iomimassage bij Agnes Bolte
Behalve lomilomi massages geeft Agnes Bolte ook meditatielessen en workshops. De massagebehandelingen vinden plaats in Otterlo, Ede en op aanvraag in Amsterdam. Daarnaast is het ook mogelijk om een vier- of zeshanden massage te ondergaan. Een reguliere behandeling is mogelijk vanaf €45,- en duurt 45 minuten. Daarnaast zijn er ook bijzondere en speciale behandelingen mogelijk van diverse tijdsduren.

 

Bron http://www.wellnessspots.com/de-spirituele-hawaiaanse-vloedgolf-die-lomi-lomi-heet/

Silva Sanat – Praktijkruimte Ede

Deze week heb ik de sleutel gekregen van mijn nieuwe ruimte in Silva Sanat!

Lokatie Praktijkruimte

Het is aan de Stationsweg 60, en de naam van het gebouw is Silva Sanat (Helend Bos). Het is een bedrijfspand waar de GGD gevestigd is. Tot het moment dat er weer een nieuw bedrijf in komt, wordt het verhuurd aan ondernemers.

Silva Sanat - Ede

Silva Sanat

Silva Sanat - 1918

Het is gebouwd tussen 1879 en 1880 aan de Stationsweg. Op 4 mei 1919, dan Stationsweg 21, komt de familie H.C. Brouwer te wonen en krijgt het huis de naam Silva Sanat. Er is een schilderij van de villa, door de kunstenaar Pieter de Regt gemaakt. Pieters zuster is getrouwd met de heer Brouwer.

Silva Sanat - Schilderij

Het pand is in 1984 afgebrand en is vervangen door het kantoorgebouw. Hierin werd toen gevestigd: de Gemeentelijke Geneeskundige Dienst, de District Geneeskundige- en Gezondheidsdienst West-Veluwe Valleigebied, het Kring- Consultatiebureau tot Bestrijding van Tuberculose.

Bron http://www.collectiegelderland.nl/  & http://www.europeana.eu/portal/record/2021648/0196_S0217.html 

Meditatie Kracht door Bewustwording

Meditatie Kracht door Bewustwording

Energie voelen

  • Ben je soms even de verbinding met jezelf kwijt?
  • Ben je soms moe van de vele indrukken en impulsen die je krijgt?
  • Ben je toe aan een volgende stap?

De meditatieserie Kracht door Bewustwording bestaat uit meerdere meditaties en kan veel voor je betekenen. Deze serie is zowel voor beginners als gevorderden te volgen!

Wat leer je?Kracht door Bewustwording

Met deze meditaties is het eenvoudig het contact met jezelf te leggen!

Je krijgt sneller door wanneer je beïnvloed wordt door je omgeving en hoe je dat kunt omkeren!

Wat is het?

Dit is een stap voor stap opleiding om alles als energie te leren ervaren en te leren hoe je aan energiewerk kunt doen. Je leert op een gemakkelijke manier om directe en diepgaande veranderingen te brengen in je relaties, je eigenbeeld, je capaciteit tot liefhebben en geliefd worden. Van hieruit vorm je een nieuwe toekomst.

Je leert gebundeld, alert en harmonisch te blijven, om de positieve, opbouwende energieën rond jezelf te verhogen. Je gevoeligheid voor energie wordt een gave waardoor je niet langer aangestoken wordt door de negatieve buien van mensen rond jou. Je houdt vol zelfvertrouwen contact met je kern en je bron van innerlijke wijsheid.

Er is geen voorkennis vereist. Kracht door Bewustwording vraagt geen voorafgaande opleiding of ervaring met meditatie. Het kan zowel dienen als een intense kennismaking met deze materie en als een waardevolle verdieping voor zij die zich al op een pad van groei bevinden.

Bij deze meditatie zit je op een stoel. Uiteraard mag je op een meditatiekussen zitten, als dat je voorkeur heeft.

Waar en wanneer?

Otterlo:         10 & 24 oktober 

Amsterdam:  zaterdaggroep: 14 & 28 november en zondaggroep 15 & 29 november

Tijdstip: van 10.00-16.30 (vanaf 9.30 ben je welkom, om 10 uur starten we)

Prijs: 95 euro (voor 2 dagen), exclusief lunch. Zowel in Otterlo als in Amsterdam is het mogelijk je eigen lunch mee te nemen of bij een gelegenheid in de omgeving te gaan eten.

Indien de techniek het toelaat krijg je, achteraf, acht opnames van de meditaties zoals deze gegevens zijn in de groep. Deze kun je thuis rustig beluisteren.

Aantal deelnemers per groep: minimum 4 en maximum 6 in Otterlo en 12 in Amsterdam.

Stuur een mail of bel om je aan te melden: KLIK HIER voor Contactgegevens

Meditatieserie Kracht door Bewustwording

Wijvenkraam Arnhem

xwijvenkraam_logo

Zondag 27 juli  een kraam gehad bij Wijvenkraam in Eusebiuskerk in Arnhem!

Een leuke ervaring en een bijzondere locatie. Ik had voor kunst gekozen: een aantal schilderijen omgetoverd tot kaarten (er zijn er nog een aantal over;-)).

Ook drie massages verloot: de winnaars zijn Hilde, Nienke en Marlies!

 

HawaIaanse Bloem

Wil Je GRATIS De Nieuwste

Aanbiedingen Ontvangen?

Het aanmelden is gelukt! Hartelijk Dank!

Pin It on Pinterest

Share This