Nootmuskaat

nootmuskaat
Happy Nut Day! Het is Nationale Nootmuskaat Dag!!
Zelf voeg ik nootmuskaat, samen met kerrie, toe aan sommige rundvleesgerechten om eens een keer een andere smaak te krijgen).

en op internet lees ik dat het goed is:

  • voor/tegen vliegen in de kamer in de zomer (wat oliedruppels in ultrasonische diffuser),
  • een supercombi is met Sinaasappel- en Kruidnagelolie in de herfst (ook in diffuser)
  • voor artritis, ontstekingen en bijnieren.

Nootmuskaat essentiële olie is met stoom gedistilleerd uit de vruchten en zaden van de Myristica geur plant die oorspronkelijk uit Indonesië komt. Het heeft een warme, kruidige aroma, overeenkomstig gemalen nootmuskaat en vele voordelen voor het lichaam. Het gaat goed samen met andere essentiële oliën zoals Kaneelschors (Cinnamon Bark), Sinaasappel (Orange), Kruidnagel (Clove), Lavendel (Lavender) en Gember (Ginger). Vervang gemalen nootmuskaat met Nootmuskaat Olie in recepten met de volgende richtlijnen:

  • Begin met minder dan je denkt dan nodig is. Nootmuskaat Olie heeft een meer sterke smaak dan de gemalen nootmuskaat. Begin met kleine hoeveelheden en voeg langzamerhand meer toe tot de juiste smaak bereikt is.
  • Met een tandenstoker kun je de olie vanuit het flesje toevoegen aan de andere ingrediënten.
  • Nootmuskaat is zowel in hartige als zoete gerechten te gebruiken. Probeer het eens in pasta’s, soepen, milkshakes en gebakken lekkernijen.
nootmuskaat

Nootmuskaat tips

It is National Nut Day!!
Nutmeg essential oil is steam distilled from the fruits and seeds of the Myristica fragrans plant indigenous to Indonesia. It has a warm, spicy aroma similar to ground nutmeg and lots of benefits for the body. It pairs well with other essential oils like Cinnamon Bark, Orange, Clove, Lavender, and Ginger.
Substitute Nutmeg essential oil for ground nutmeg inrecipes by following these guidelines:
• Start with less than you think you will need. Nutmeg essential oil has a stronger flavor than the ground spice. Begin with small amounts of oil and then increase until the desired flavor preference has been reached.
• Add Nutmeg to recipes by dipping a toothpick in the oil, then swirling it in the recipe to blend with other ingredients.
• Nutmeg is great in both savory and sweet dishes! Try it in pasta dishes, soups, milkshakes, and baked treats.
(Tekst van YoungLiving)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HawaIaanse Bloem

Wil Je GRATIS De Nieuwste

Aanbiedingen Ontvangen?

Het aanmelden is gelukt! Hartelijk Dank!

Pin It on Pinterest

Share This